social impact consulting

 

OVER ADAPTIFY

Bedrijven en organisaties moeten adaptief, innovatief en creatief zijn, rekening houdend met de complexe sociale en ecologische uitdagingen van de 21e eeuw. En bedrijven stellen steeds vaker social impact centraal in hun missie.

Adaptify levert strategie- en implementatie-oplossingen aan bedrijven en organisaties om complexe uitdagingen op te lossen en social impact-doelen te bereiken.

VOORBEELDEN VAN RECENT WERK

  • Voor de Nederlandse overheid: Adaptify startte de eerste intergouvernementele samenwerking tussen grote steden aan rivierdelta's. Dit met als doel om de risico's van intensere stormen en stijgende zeespiegel te verminderen: de Delta Coalition.

  • Voor het internationale klimaatfonds van de Britse overheid: Adaptify ontwierp een innovatief monitoring-en-evaluatie kader, om de effectiviteit van een investering van 1,4 miljard pond voor het verminderen van effecten van klimaatverandering, te evalueren.

  • Voor schone energie start up Greener: identificatie van nieuwe markten en hulp bij het bereiken en benaderen van nieuwe klanten.

  • Voor conservatiekunstenaar Vincent Mock: ondersteuning bij het opstellen van een strategisch plan om de impact op natuurbehoud te vergroten.

  • Voor de regering van Mozambique: Adaptify werkte samen met overheidsfunctionarissen, particuliere bedrijven en internationale hulporganisaties aan een nationale investeringsstrategie voor vermindering van risico’s als gevolg van klimaatverandering

  • Voor Transparency International: Adaptify ontwierp en testte een nieuwe aanpak om de bestuursnormen in klimaatfinanciering te verbeteren. Deze aanpak is overgenomen in Bangladesh en De Malediven.

  • Voor een regeringscoalitie in Zuid-Afrika: Adaptify ontwikkelde een investeringsstrategie voor gedecentraliseerde waterprojecten om de spanning tussen mens en wild in grensoverschrijdende stroomgebieden tijdens seizoensgebonden migraties te verminderen.

  • Voor het Koninkrijk Saoedi-Arabië: Adaptify realiseerde een initiatief voor een nieuw nationaal centrum voor klimaatverandering in Saoedie-Arabie en bracht dit onder bij het Saoedische agentschap voor milieubescherming in Jeddah.

ORGANISATIE

Adaptify werd in 2012 opgericht door Ian Tellam

Ian+Adaptify.jpg

Ian heeft meer dan 20 jaar ervaring als strateeg, projectontwikkelaar, fondsenwerver, programmadirecteur, interim-manager, analist, dialoog-facilitator en docent. Hij heeft in meer dan dertig landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten gewerkt. Ian kan effectief werken in complexe situaties, hij heeft humor en gaat met respect om met mensen uit verschillende culturen en achtergronden. Tegelijkertijd vertaalt hij gecompliceerde opdrachten in duidelijke doelen, vindt hij steun bij betrokkenen en behaalt hij resultaten.

Ian heeft een uitgebreid internationaal netwerk op hoog niveau binnen overheden, particuliere bedrijven, onderzoeksorganisaties en ngo's. Hij is in staat om dit netwerk te mobiliseren zodat snel teams van hoge kwaliteit kunnen samenkomen wanneer deze nodig zijn om een opdracht succesvol uit te voeren.

Ian is summa cum laude afgestudeerd in wetenschap, technologie en maatschappij aan de Middlesex University, VK; is cursusleider geweest voor het International Environmental Policy-programma van de UK Open University; heeft lesgegeven aan het International Development Studies Program van de Universiteit van Amsterdam; en is een onderzoeksassistent aan het Stockholm Environment Institute.

WHAT PEOPLE ARE SAYING >>